neděle 8. října 2017

SANTA MONICA, VENICE BEACH

Ahoj, přeji krásný zbytek nedělního dne. Pro začátek bych chtěla říct, že tohle bude poslední článek z LA.  Nemůžu tomu uvěřit, jak rychle to uběhlo. Jak víte, měli jsme pronajatý na měsíc krásný byt u pláže a psala jsem o městě LA a okolních plážích. Druhý měsíc bude zase o něčem jiném. Bude to větší dobrodružství, mnohem více míst, co navštívíme, ale o tom až na konci článku. Tak se na to pojďme vrhnout.

Každou neděli bývají farmářské trhy v Santa Monice, která je asi 15 zastávek metrem z centra LA. Na trzích najdete všechny druhy bio ovoce, zeleniny, přes různé dobroty až po bižuterii. Je tam skvělá atmosféra a k tomu vám hraje DJ a nebo živá kapela.

Z trhů jsme se přemístili na pláž Santa Monica. Je tam obrovské molo, kde naleznete různé restaurace, bary, nádherný výhled na oceán a dokonce malý zábavný park s horskou dráhou.





Na molu je i proslulá restaurace Bubba Gump, která je slavná díky filmu Forest Gump.




Taky zde končí nejslavnější cesta route 66, díky tomu, že je nejdelší cestou na světě. Má neuvěřitelných 2448 mílí (3940 km). My se po ní také projedeme.




Výhledy z mola.



Směr od pláže je pak obrovské nákupní centrum, kde naleznete snad všechny obchody, na jaké si jen vzpomenete.



To by jsme měli Santu Monicu a přesuneme se k Venice beach, která je mnohem zajímavější. Pokud bych si měla vybrat  jednu jedinou pláž ze všech, tak to bude právě ona. Opravdu to tady žije, ale přesvědčete se samy na fotografiích.










Zaprvé je tam opravdu velká a bohatá promenáda o nespočet stánků s dobroty, drinků, různých tetovacích studií, obchůdků se suvenýry až po prodej marihuany. Samozřejmě pouliční umělci a nevyhnete se davům lidí.


Ano promenády se stánky jsou všude, ale těma nekončíme. Co dál můžete vidět, je slavná venkovní posilovna. Slavná není díky tomu jak vypadá, nebo že by měla moderní stroje, ale protože ji 7 let navštěvoval herec a bývalý guvernér Arnold Schwarzenegger.






Pro milovníky skateparku není problém si zajezdit u pláže, nebo se jen tak dívat. Někteří byli opravdu dost dobří.


Jsou tam i hřiště na basketball, volleyball, tenis. Často můžete vidět i zápasy. Tahle pláž je pro sportovce jako dělaná.


Neumím ani popsat, jak to tam srší skvělou náladou a energií. Všichni jsou veselí a užívají si života naplno. Všude hraje hudba a tady třeba se scházejí na bruslích a skládají choreografii tanci na bruslích.







Pořád nekončím. Další outdoor posilovny přímo na pláži. Opravdu velký plac, kde lidi cvičí hromadně jogu, učí se rope jumping, různé posilování, soutěže Ninja warrior. Osobně jsem to ještě nikde nezažila. Bylo by fajn mít takové místa i v ČR.







To už by jsme měli k pláži všechno. Když zajedete kousek do města, tak můžete narazit na takovou napodobeninu Benátských kanálů. Můžete se procházet kolem, nebo se nechat svést na loďce. Vypadá to nádherně a skoro, jako v Benátkách, ale amerického ducha to neztratilo ani tady.




Ještě jsem si vzpoměla, že jsem vám v článku o LA slíbila zbytek, k vůli tomu píchlému kolu. ( za 2 dny jsme píchli znovu :D. Mají tady hodně střepů všude).
Víceméně nám zbývá už jen Beverly Hills, Rodeo drive a ta hodně slavá insta friendly stěna.



Beverly Hills se nachází v okresu Los Angeles a je to oblast známá svým luxusem, kde žije hodně celebrit a milionářů. Přímo na Rodeo drive můžete vidět spoustu opravdu luxusních obchodů, kde si my obyčejní smrtelníci moc nenakoupíme. Tahle ulice je známá i z filmu Pretty Woman, kde jako ještě prostitutka chtěla nakoupit, ale neobsloužili ji.








Mají tady dokonce stěnu s hastagem onlyonrodeo, kde se můžete vyfotit.


V LA jsme ještě navštívili LACMA areál. Je to kulturní areál s velkou galerií, muzeem, příjemnou kavárnou, barem a známou instalací světel.




Mám to ale siláka :D.





A na závěr snad ta nejvíc slavná zeď obchodního domu Paul Smith, kde se všichni chodí fotit. Dokonce tam jsou i řady se security.







Ještě bych mohla objasnit zmiňovaný další měsíc. Jak jsem psala tohle hnízdečko u pláže opouštíme i celé LA a jedeme dál. Celý měsíc máme v plánu střídat kempy a hotely a jezdit z místa na místo. Půjčili jsme si auto stejným stylem, jako pronajali byt. Pro ty, co nečetli, tak existuje stránka na FB Češi a Slováci v USA. Tam lidé nabízejí byty, auta, prodávají různé věci, radí atd.. Ušetřilo nám to spoustu peněz, protože v půjčovnách v USA se platí opravdu vysoký poplatek jen za to, že vám je méně než 25 let.

Máme v plánu projet cca 5000 km, což je dálka a vychází to i s přestávkami na ten měsíc. S postováním článků, fotek to bude složitější, protože nebudeme mít možnost pořád vysedávat na internetu, ale budu se snažit.

Takže se můžete těšit zase na něco jiného, na spoustu nových, zajímavých míst. Už se na to dobrodružství moc těším.
V příštím článku se dozvíte, kolik a co jsme stihli za první týden.



Mějte se krásně :).


0 komentářů:

Okomentovat